REKLAMÁCIÓ ÉS AZ ÁRU CSERÉJE

Áru-visszavételi reklamációs nyomtatvány:

Árucsere:

Nem illik rád a kézbesített áru? Ne ess kétségbe! A törvény értelmében az áru átvételétől számított 14 napon belül jogod van az áru visszaküldésére vagy cseréjére. Mi 30 napig biztosítsuk Neked az áru kicserélésének lehetőségét a megfelelő méretre, vagy egy bármilyen más termékre, teljesen ingyen és költségmentesen. Ez kölcsönös megegyezésen alapul, ezért ne habozz, és lépj velünk kapcsolatba! Görgess lejjebb, és megtalálod az árucsere feltételeit!

Az áru visszaküldése (elállás a szerződéstől):

Amennyiben nem vagy elégedett az áruval, a csomag átvételétől számított 14 (nálunk 30 napon) belül jogod van az árut visszaküldeni a lejjebb ismertetett módon. Az áru visszaküldése az adásvételi szerződéstől való egyoldalú elállásnak számít a Polgári törvénykönyv szerinti 40/1964 számú törvény, 53 §, 7 bekezdése alapján, a későbbi módosítások értelmében. A pénz visszatérítésének határideje a Ptk. 53 §, 7. bekezdése értelmében a szerződéstől való elállás kézbesítésének napjától számított 30 nap.

Reklamáció a futárszolgálatnál

Termékeinket tapasztalt személyzet csomagolja gondosan, és meggyőződésünk, hogy a lehető leggyorsabban, és főleg sértetlenül eljutnak Hozzád. A szállítást a raktárunkból az Általad megadott címre a SPS szerződéses futárszolgálat bonyolítja le.

A csomag átvételénél elsősorban az alábbi tényezőkre kell ügyelned:

 • Szemmel láthatóan sérült csomag
 • Átnedvesedett csomag
 • Nyitott vagy ismételten leragasztott csomag

Ellenőrizd figyelmesen a csomagot, és a fenti rendellenességek észlelése esetén azonnal reklamálj a szállítónál! Írjatok egy jegyzőkönyvet a sérülés jellegéről, vagy egy reklamációs jegyzőkönyvet. Értesíts minket, és közösen megoldjuk a problémát.

Az áru reklamációja:

Termékeinkre 24 hónap szavatosságot nyújtunk. A szavatossági idő az áru átvételének napjával kezdődik, és a szavatossági idő alatt fellépő hibákra vonatkozik. A szavatosság érvényesítése nem lehetséges az alábbi esetekben:

 • Ha a terméket az eredeti rendeltetésétől eltérő célokra használtad (például a csak teremben használható cipőt a szabadban viselted, a futócipőben futballoztál, stb.)
 • A termék szerkezetének módosítása, megváltoztatása
 • Természetes elhasználódás
 • Nem az útmutató utasításainak megfelelő ápolás
 • A termék ápolásának elhanyagolása
 • Óvatlan hozzáállásból adódó mechanikai károsodás

Termékeink kiváló minőségűek és reméljük, hogy Te is tökéletesen elégedett leszel! Gyártási vagy egyéb hibák fellépése esetén habozás nélkül értesíts minket. Készségesen megegyezünk Veled a panaszod megoldásának módjáról.

Az áru cseréjének és visszaküldésének feltételei

A nem használt áru cseréje vagy visszaküldése esetén be kell tartani az alábbi feltételeket:

 • Az árunak sértetlennek kell lennie
 • Az árunak használatlannak kell lennie
 • Az árunak teljesnek kell lennie
 • Az áruról nem szabad eltávolítani a címkét
 • Az áruval együtt küldd el a kitöltött reklamációs nyomtatványt is. (PDF reklamációs nyomtatvány)
 • A visszaküldött árura nem lehet egy utánvételi összeget kiállítani!

A reklamációnál ügyelj az alábbi tényekre:

 • A hibás terméket késedelem nélkül kell reklamálni az eladónál a T.t. 40/1964 számú törvénye 599 §, a T.t. 285/2009 sz. módosított rendelete szerint.
 • A szavatosság nem vonatkozik a termékek természetes elhasználódására a T.t. 40/1964 számú törvénye § 619, a T.t. 285/2009 számú módosított rendelete szerint.
 • A reklamált áru a Közegészség védelmére vonatkozó 258/2000 számú törvény értelmében nem lehet erősen szennyezett, penészes, vizes, átható szagú. Az ilyen áru nem lesz reklamációs eljárás tárgya.
 • Mechanikus beavatkozások nem képezik az áru reklamációjának tárgyát.
 • Az áru ápolását a termék címkéje alapján kell végezni (tisztítás, vasalás, szárítás folyamata vagy tiltása).

Az árut rendeltetési céljának megfelelően kell használni:

 • Az Adidas Originals kollekcióhoz tartozó cipők nem használhatók spottevékenységekhez.
 • A futókategóriába tartozó cipők nem használhatók futballhoz, teremsporthoz, teniszhez és magashegyi túrákhoz
 • A teremsporthoz készült cipők nem használhatók sporttermeken kívül, és nem használhatók teremfutballhoz (erre a célra egy speciális teremfutball cipő szolgál)
 • Az outdoor cipőt nem szabad sportoláshoz – futball, tenisz, teremsportok – használni
 • A futballcipőt rendeltetési célja szerint kell használni (AG – szintetikus gyep, FG – füves felület, HG – kemény felület („salak”, száraz gyep); IN – teremcipő)
 • A futballcipőt ápolni kell – használat után ki kell szárítani, közvetlen hőforrásoktól távol (például összegyűrt újságpapír segítségével) és krémmel kell ápolni (a F10 – F50 sorozatba tartozó műanyag futballcipők kivételével)
 • A cipőt nem szabad mosógépben mosni
 • A táskákat nem szabad túlterhelni, és viselésnél védeni kell éles tárgyakkal való érintkezés esetén (csatok, övcsatok, fémdíszek a ruhán stb.)

A reklamált vagy cserére szánt árut az alábbi címre kell elküldened:

eWorld s.r.o Športová 29 , 07101 Michalovce SLOVAKIA

Hogy csináljam?

Ajánlott folyamat az áru reklamációjánál, cseréjénél vagy visszaküldésénél:

 • Az áru reklamálásánál, cseréjénél vagy visszaküldésénél mellékeld az áruhoz a feljebb található, kitöltött reklamációs nyomtatványt is.
 • A nyomtatványban tömören jellemezd a hibát. Használatlan áru esetén, amit a törvény által megszabott, az áru átvételétének napjától számított 14 (nálunk 15) napon belül visszaküldesz, elég feltüntetni a számlaszámot vagy azon termék katalógusszámát, amelyikre szeretnéd kicserélni az eredeti terméket.
 • Küldd el az árut a kitöltött reklamációs nyomtatvánnyal együtt, mint szokványos, biztosított csomagot, nem utánvétellel, az alábbi címre:

eWorld s.r.o Športová 29 , 07101 Michalovce SLOVAKIA

 • A termék visszaküldésének költségeit Neked kell állnod.
 • A visszaküldött vagy reklamált áru átvételéről mailben értesítünk Téged.
 • A reklamáció kezeléséről az eladó (vállalatunk) dönt egy szakmai megítélés alapján (bírósági szakértő). A reklamált áru átvételétől számított 30 napon belül mailben értesítünk majd Téged a reklamáció kezelésének módjáról.

Reklamációs rend

(felelősségvállalás a hibákért, szavatosság, reklamációk)

1.1. A vevő a reklamációt az eladó székhelyén érvényesítheti. A reklamáció érvényesítésénél a vevő köteles kitölteni a reklamációs nyomtatványt. A vevő köteles a reklamált árut az összes tartozékkal, dokumentációval, szállítólevéllel, garancialevéllel, fizetési bizonylattal, a számla másolatával vagy a vásárlási nyugta másolatával visszaszolgáltatni.

1.2. A vevő garanciális jogai az eladónál érvényét veszítik, amennyiben:

a) nem szolgáltatja vissza az árut a tartozékokkal, dokumentációval, szállítólevéllel, garancialevéllel, fizetési bizonylattal, a számla vagy a vásárlási nyugta másolatával,

b) az áru átvételénél nem értesíti az eladót a szemmel látható hibákról,

c) a termék szavatossági idejének letelte után,

d) a termék mechanikus károsodása esetén, amiért a vevő a felelős,

e) a termék olyan körülmények között történő használata esetén, amikor a páratartalom, illetve vegyi vagy mechanikus hatások miatt nem lehet természetes közegről beszélni,

f) szakszerűtlen hozzáállás, használat vagy az áru ápolásának elhanyagolása esetén,

g) az áru megrongálása túlzott megterhelés vagy dokumentációban feltüntetett feltételek nem betartása, valamint a Szlovák köztársaságban érvényes általános szabályokkal, műszaki normákkal vagy biztonsági előírásokkal ellentmondó használat esetén,

h) az áru megrongálása esetén visszafordíthatatlan vagy előre nem látható események által,

i) az áru megrongálása véletlen megsemmisítés, véletlen minőségromlás esetén,

j) szakszerűtlen beavatkozás, jogtalan személy általi beavatkozás, szállítás folyamán fellépő károsodás, víz, tűz, statikus vagy atmoszférikus villamosság vagy egyéb, befolyásolhatatlan külső tényező által.

1.3. Ha a vevő érvényesíti a reklamációt, az eladó köteles tájékoztatni a vevőt annak jogairól az ÁKF 7.5., 7.6. és 7.7. bekezdései szerint. A vevő azon döntése alapján, hogy melyik jogát kívánja érvényesíteni, az eladó köteles meghatározni a reklamáció kezelésének módját az ÁKF 1.10. bekezdése alapján vagy azonnal, vagy legkésőbb a reklamáció érvényesítésétől számított 3 munkanapon belül, indokolt esetekben, főleg ha egy bonyolult vizsgálat elvégzésére van szükség a termék technikai állapotának felméréséhez: legkésőbb a reklamáció érvényesítésétől számított 30 napon belül. A reklamáció kezelési módjának meghatározása után az eladó a reklamációt vagy azonnal, vagy indokolt esetekben némi késéssel rendezi; a reklamáció rendezése nem tarthat a reklamáció érvényesítésének napjától számított 30 napnál tovább. A reklamáció rendezési határidejének leteltével a vevőnek jogában áll elállni az adásvételi szerződéstől, vagy kicserélni a terméket egy másik termékre.

1.4. Ha a vevő a reklamációt a vásárlástól számított 12 hónapon belül érvényesíti, akkor az eladónak csak egy szakmai megítélés alapján áll jogában visszautasítani a reklamációt; ennek eredményétől függetlenül nem áll jogában a vevőtől a szakmai megítélés költségeinek megtérítését, sem a szakmai megítéléssel kapcsolatos egyéb kiadások megtérítését követelni. Az eladó köteles átnyújtani a vevőnek annak a szakmai megítélésnek a másolatát, melynek alapján visszautasítja a reklamációt, legkésőbb a reklamáció rendezésének napjától számított 14 napon belül. Ez nem befolyásolja az eladó azon kötelességét, mely szerint köteles egy dokumentumot kiállítani a reklamáció kezeléséről a reklamáció érvényesítésétől számított 30 napon belül.

1.5. Ha a vevő a reklamációt az áru megvásárlásától számított 12 hónapon után érvényesíti, és az eladó elutasítja azt, a reklamációt intéző személy köteles a reklamációs jegyzőkönyvben feltüntetni, hogy kinek küldheti el a vevő az árut szakmai megítélésre. Ha az árut elküldik a kijelölt személynek szakmai megítélés céljából, a szakmai megítélés költségei, valamint valamennyi ezzel kapcsolatos költség az eladót terheli, a szakmai megítélés eredményétől függetlenül. Ha a vevő a szakmai megítéléssel bizonyítani tudja az eladó felelősségét az áru hibáiért, jogában áll újra érvényesítenie a reklamációt; a szakmai megítélés ideje alatt a jótállási idő fel van függesztve. Az eladó köteles a vevőnek a reklamáció újraérvényesítésétől számított 14 napon belül valamennyi, a szakmai megítéléssel összefüggő költséget visszatéríteni. Az újraérvényesített reklamációt nem lehet elutasítani.

1.6. A reklamáció érvényesítésénél az eladó köteles egy igazolást kiállítani a vevőnek. Ha a reklamáció egy távkommunikációs eszköz által lett érvényesítve, az eladó köteles azonnal elküldeni az igazolást a reklamáció érvényesítéséről; ha nem lehetséges az igazolás azonnali elküldése, akkor késedelem nélkül, legkésőbb pedig a reklamáció rendezéséről kiállított dokumentummal együtt. A nyomtatványt a reklamáció érvényesítéséről nem kell elküldeni, ha a vevő a reklamáció érvényesítését más módon is bizonyítani tudja.

1.7. Az eladó köteles egy írásos dokumentumot kiállítani a reklamáció rendezéséről, mégpedig a reklamáció érvényesítésétől számított 30 napon belül.

1.8. Az eladó egy jegyzőkönyvet vezet a reklamációkról, amely tartalmazza a reklamáció érvényesítésének napját, a reklamáció rendezésének módját és ennek dátumát, és a reklamáció – érvényesítést megörökítő dokumentum sorszámát.

1.9. A reklamáció rendezése nincs hatással a vevő kártérítési jogaira a T.t. 294/199 számú rendelete szerinti, a hibás termék által okozott károkért való felelősségre vonatkozó T.t. 451/2004 számú többszörösen módosított rendelete szerint.

Elállás az adásvételi szerződéstől

2.1. Az eladónak az alábbi esetekben jogában áll elállni az adásvételi szerződéstől: a raktárkészlet kimerülése, az áru hozzáférhetetlensége, nem befolyásolható külső tényezők esetén, illetve olyan esetekben, ha minden, jogosan elvárható erőfeszítése ellenére sem képes az árut az ÁKF által megszabott időn belül vagy a bolti eladási áron kézbesíteni a vevőnek. Az eladó levél vagy email formájában értesítheti a vevőt elállási jogának érvényesítéséről. Az eladónak abban az esetben is jogában áll elállni az adásvételi szerződéstől, ha előleget vett fel a vevőtől az ÁKF 2.4. bekezdése értelmében a vételár egy részéről, vagy a vevő előre kifizette a vételárat. Az elállási jog érvényesítése esetén a szerződés az elejétől fogva érvényét veszíti a vevőnél. Az eladó visszatéríti a vevőnek a már átvett előleget vagy a termék teljes vételárát az ÁKF 2.4. bekezdése értelmében az adásvételi szerződéstől történő elállási jog érvényesítésétől számított 14 napon belül.

2.2. A vevőnek jogában áll a Fogyasztóvédelmi törvény 102/2014 számú rendelete és néhány későbbi módosítása (a továbbiakban csak „Fogyasztóvédelmi törvény áruvásárlásnál””) értelmében egy áru vásárlására vagy egy szolgáltatás igénybevételére vonatkozó távúton kötött szerződés, vagy az eladó székhelyétől távol eső helyen megkötött szerződés esetén az áru átvételétől számított 14 napon belül indoklás nélkül elállni az adásvételi szerződéstől. Az elállási jog érvényesítése esetén az adásvételi szerződés és ezzel együtt valamennyi, az adott szerződéssel összefüggő kiegészítő szerződés is kezdetétől fogva érvényét veszíti. A vevő elállhat az adásvételi szerződéstől, melynek tárgya egy áru kézbesítése, már a szerződéstől való elállási jog meghatározott időtartamának kezdete előtt is.

2.3. A vevő nem állhat el az adásvételi szerződéstől, melynek tárgya

a) a vevő személyes követelményei alapján előállított termék; méretre vagy speciálisan egy vevő számára előállított termék,

b) védőcsomagolásba burkolt áru, melyet egészségvédelmi vagy higiéniai okokból nem lehet visszaszolgáltatni, és melynek védőcsomagolását a szállítás után felbontották,

c) olyan termék, amely sajátosságai miatt a szállítás után megkülönböztetés esélye nélkül elkeveredhet más áruval.

2.4. A vevő levél, mail vagy egy más, tartós adathordozón rögzített értesítés formájában, vagy egy kitöltött nyomtatványban értesítheti az eladót az adásvételi szerződéstől való elállási jogának érvényesítéséről az alábbi címen: eWorld s.r.o, Športová 29, 071 01 Michalovce (a továbbiakban csak „értesítés a szerződéstől való elállásról”). A szükséges nyomtatvány itt található: PDF reklamációs nyomtatvány

2.5. Az adásvételi szerződéstől való elállási jog időtartama betartottnak nyilvánul, ha az értesítés az elállási jog érvényesítéséről legkésőbb az ÁKF 3.2. bekezdésében pontosított időtartam utolsó napján lett elküldve az eladónak.

2.6. A vevő köteles az adásvételi szerződéstől történő elállás napjától számított 14 napon belül az árut a tartozékokkal és a termék kísérődokumentációjával, a kísérőlevéllel, garancialevéllel, a fizetési bizonylattal, a számla másolatával vagy a vásárlást igazoló nyugta másolatával együtt az eredeti csomagolásban visszaküldeni vagy személyesen átadni az eladónak, vagy az eladó által felhatalmazott személynek. Az első mondat értelmében a határidő betartottnak nyilvánul, ha a termék legkésőbb a határidő utolsó napján lett elküldve.

2.7. A szerződéstől való elállás esetén a vevőt csak az áru visszajuttatásának költségei terhelik az eladónak, vagy az eladó által az áru átvételére felhatalmazott személynek.

2.8. Az eladó köteles felesleges késedelem nélkül, legkésőbb a szerződéstől való elállási nyilatkozat kézbesítése utáni 14 napon belül visszatéríteni a vevőnek a teljes dokumentált összeget, amelyet átvett tőle az adásvételi szerződés alapján vagy értelmében, beleértve a szállítási költségeket, posta – és más költségeket és díjakat. Az eladó nem köteles visszatéríteni a vevőnek az utólagos költségeket, amennyiben a vevő nem az eladó által meghatározott, legolcsóbb szállítási formát érvényesíti. Az utólagos költségek alatt a vevő által választott szállítószolgálat költségei és az eladó által megszabott, legelőnyösebb szállítószolgálat költségei közötti különbség értendő.

2.9. Az eladó a dokumentált összeget az ÁKF 3.8. bekezdése alapján ugyanazon a módon téríti vissza a vevőnek, mint ahogy a vevő fizetett, amennyiben a vevő nem tüntet fel az elállási nyilatkozatban egy más visszatérítési módot, további költségek számlázása nélkül.

2.10. Az eladó nem köteles a vevőnek visszatéríteni a dokumentált összeget az ÁKF 3.8. bekezdése alapján az áru visszavétele előtt, vagy mielőtt a vevő bizonyítaná az eladónak az áru visszaküldését, kivéve, ha az eladó felajánlja, hogy az árut személyesen, vagy egy általa megbízott személy által fogja a vevőnél átvenni.

2.11. A szerződéstől való elállás és az áru visszatérítése esetén a vevő felelős a termék minőségének romlásáért, amelyet a szakszerűtlen bánásmód, a termék tulajdonságainak, funkcionalitásának tesztelése okozott. Ide tartozik a termék használata, megrongálása, tönkretétele és elveszítése.

2.12. Ha a vevő nem teljesíti az ÁKF 3.2. és 3.4. bekezdéseiben összefoglalt kötelességeinek valamelyikét, a szerződéstől való elállási jog érvényét veszíti és az eladó nem köteles visszatéríteni valamennyi dokumentált összeget a vevőnek az ÁKF 3.8. bekezdése szerint, és egyúttal joga van a termék visszaküldésével kapcsolatos költségek megtérítését követelni a vevőtől.

Bezárás A kosaram
Bezárás Kívánság lista
Recently Viewed Close
Bezárás

Bezárás
Kategóriák

A DISTRICTFX cookie-kat és egyéb technológiákat használ oldalunk megbízhatóságának és biztonságának biztosítása, teljesítményének mérése, személyre szabott vásárlási élmény és személyre szabott hirdetés biztosítása érdekében. Ebből a célból információkat gyűjtünk a felhasználókról, viselkedésükről és eszközeikről.

ÁLTALÁNOS ÜZLETI FELTÉTELEK